Refleksoloji nedir?
Refleksoloji, vücudun her bir bezine, organına ve bir bölümüne karşılık gelen ayaklarda ve/veya ellerde refleks alanlarını uyarma yöntemidir. Refleksolojide vücudun kendi kendini iyileştirme sistemini harekete geçirmek için uyarılar gönderilir. Refleksologlar tarafından refleks alanlarının doğru uyarılması stresi ve gerginliği azaltır, tüm vücudu baştan ayağa derinlemesine gevşetir. Bu terapötik gevşeme, vücudun işleyişini normalleştirmeye hizmet eder ve sağlığınızı iyileştirme sürecini kolaylaştırır.
Refleksoloji seansından beklentilerimiz neler olmalıdır?
Bir seans yaklaşık olarak 1 saat sürer. Hasta rahat bir şekilde uzanır. Refleksolog, ayak veya el bölgesini hafif gerdirmelerle ısıtır, ardından uygun teknikleri kullanarak sistematik bir baskı ile uygulamayı yapar. Sonuç, genel bir refah duygusu ve derin bir rahatlamadır.
Refleksoloji ile neler yapılabilir?
Refleksoloji öncelikle stresi ve gerginliği azaltmak ve derin terapötik gevşeme sağlamak için kullanılır. Refleksoloji, stresi ve gerginliği azaltarak kan ve lenf dolaşımını iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, toksinlerin atılmasını geliştirir ve sinir sistemini sakinleştirir. Bu yollarla refleksoloji, vücudun doğal iyileşme sürecini kolaylaştırır ve böylelikle vücudun sağlığını ve canlılığını artırır.
Ciddi sağlık problemleri (kanser vb.) varken uygulanması sorun olur mu?
Planlı bir şekilde uygulanan refleksoloji tamamen güvenlidir. Vücudu rahatlatıp daha etkili çalışmasını sağlar.
Refleksoloji ile masaj arasındaki fark nedir?
Masaj, vücudunuzun yumuşak dokularını manipüle ederek kasları gevşetir. Refleksoloji ise danışanın vücudunda bulunan refleks haritası noktalarına ve alanlarına odaklanır. Minimalist hareketlerle hastanın ayaklarını ve ellerini hedef alır. Genel olarak, masajın amacı dokularınızı manipüle etmek iken refleksoloji ise basınç noktalarınızla ilgilenir. Ayrıca masajdaki gibi kıyafetlerin çıkartılması gerekmez, tamamen giyinikken uygulama yapılabilir.
Hangi durumlarda dikkatli olunmalıdır?
Kalp krizi riski olan ve kalp pili takılı olanlarda, akut enfeksiyonlar ve ateşli durumlar, ayakta varis varsa damarların üzerine, hamileliğin özellikle ilk üç ayında fetüsün gelişimini emniyete almak için, tromboz damarlarındaki pıhtı, teşhisi olmayan ağrı ve hastalıklarda dikkatli olunmalıdır.